Napi mottó!

"Az élet szép, és bármit is juttat neked a sors, ne felejts el élni! Élni az egyik legritkább dolog a világon, mert az emberek többsége csak létezik."

(Marcus Aurelius)

deru

Igazi nyárias, fürdős idő köszönt ránk. Szép napot Önöknek! Április 27. a Vakvezető kutyák világnapja.

Ma ünnepelnek a Felicitász becézői, a Ziták, és a már ritka  névnek számító Mariannák is. Akiknek becenevei között a Marcsa is megtalálható.

Lesz, ahol 30 fok fölé kúszik ma hőmérő higanyszála. Úgy hogy irány a természet!

 

Nem tudja, mit csináljon a hétvégén a szép időben? Adunk néhány tippet!

deru

 

Több helyen kinyitottak már a strandok is a Balatonon.

Ne feledje! Ingyen utaznak a bringák a BringaMánia Balatonkörre. Irány Balatonföldvár, próbálja ki magát hétvégén a tavaszi szezon legnagyobb, 206 kilométeres tókerülő túráján!

Meteor jótékonysági túra indul 27-én 08.00 órától a Bárczi Gusztáv iskolától. A 6 kilométeres túrára nevezési díjként egy darab tartós élelmiszert várnak a szervezők.

A néptánc kedvelőit a XXVIII. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválra várják, 27-én 11 órától az Együd Árpád Kulturális Központba.

A legkisebbek pedig szüleikkel Manómúzeumba igyekezhetnek.

És ha szűkebb hazája Somogy határain túlra vágyik, az ország legjobb kirándulóhelyei közül itt válogathat!

http://www.enportal.hu/legjobb-kirandulohelyek-az-orszagban.html

És hogy kicsit előre is tekintsünk! Május elsejétől az üveggyűrők, kosarasok, a cserepesek, a mézesek és a fazekasok Palóc majálisra várnak mindenkit Parádra.

A mai napról még annyit tömören, csak hogy jusson eszükbe, ha vasárnap vásárba mennek, hogy 1703-ban ezen a napon herceg Esterházy Pál nádor kérelmére az uralkodó, I. Lipót vásártartási jogot adományozott Kaposvárnak.

És ennek a napnak köszönhetjük, hogy járnak az autóbuszok Kaposváron.

Végül:  a 27-es szám erőt, bátorságot, szerencsét takar. Tovább tengeri utazásokat is jelez! Esetleg gondoljon a nyári utazásra is!

deru

 

És egy kis humor a végére!

deru

Címkék: napi, szombat, derű, április, kis szines