Vasárnap sok napsütésre lehet számítani. Az időnként megnövekvő felhőzetből inkább csak a Dunántúlon fordulhat elő néhol záporeső. Az északkeleti szelet sokfelé élénk, a Dunától keletre helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet délután többnyire 20 és 23, késő este 12 és 17 fok között valószínű.

A továbbiakban is napos, változóan felhős időre számíthatunk. Kedden délen és nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, főként ott valószínű zápor, zivatar. Élénk lesz az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Kedden a napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek, több helyen valószínű zápor, zivatar. Megélénkül a nyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 23 fok között alakul.

Szerdán a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet zápor. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem lesz. Megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

Pénteken a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, estefelé egy-egy zápor, zivatar is lehet. Megélénkül a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Szombaton napos és erősen felhős időszakok váltják egymást, emellett záporra, zivatarra is számítani lehet. A délnyugati szél megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között alakul - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Címkék: napsütés, tavasz, eső, csapadék, kis szines, időjárás