Ezzel együtt több település újabb munkahelyeket is tudott teremteni: most ugyanis újra több közmunkásra van szükség.

Vágják a Csalogány utcai játszótér sövényét. Alakítják a formáját, visszavágnak a magasságukból. A kissé hosszúra nyúlt tél után most tudják ezeket a feladatokat elvégezni.    

- Először az út széli fák metszését végeztük, most jelenpillanatban a bokrok, illetve a sövények ifjító és alakító metszése zajlik a város zöld területén - mondta a T.A.X. Team Kft. zöldterületfenntartási-vezetője, Becsei Kornél.

A város szökőkútjait is kicsomagolták. A következő napokban kitakarítják azokat és rövidesen újra csobog majd bennük a víz.

A ház körüli munkák is elindultak városszerte.

Gelencsér Györgyné azt mondja egy kicsit késésben vannak az elmúlt hetek havazásai és esőzései miatt.

- Most minden munka összejött, mert veteményezni kell. Az ősszel hiába ássuk föl, azért föl kapálni is a földet, aztán akkor el vetni ugye bele azt a kis magot, amire szükségünk van - mondta Gelencsér Györgyné.

Készül a sántosi temető járdája. A kis település is a jó idő megérkeztével kezdte csinosítani a közterületeit. Ezzel együtt munkát is tudnak adni az itt élőknek.

- 10 közmunkás foglalkoztatására nyílt lehetőség Sántoson. Csinálják, ássák a virágos kertjeinket, a földes útjainkat teszik rendbe, a kátyúkat tömítik el és hozzák helyre a földes útjainkat - tette hozzá Sántos önkormányzati képviselője, Rajna Ferenc.

A meteorológusok szerint most már marad a tavasz. Holnap akár 20 fok is lehet napközben.

Címkék: bokor, rügy, vágás, munka, tavasz, kis szines