Emellett kedden ismét többfelé jelentős mennyiségű csapadék várható. Emiatt Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyére citromsárga vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Somogyban 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: késő estétől kedd reggelig sokfelé várható talaj menti fagy, de északon 2 méteres magasságon is számítani kell 0 fok alatti hőmérsékletre.

Az országban több tucat helyen félpályás lezárást vagy sebességkorlátozást kellett bevezetni a vízátfolyások miatt.

A legtöbb lezárást Vas megyében rendelték el, itt 12 utat zártak le teljes szélességében. Nem lehet közlekedni például Molnaszecsőd és Döröske, Csákánydoroszló és Kemenestaródfa, Csörötnek és Kondorfa, Nagypirit és Boba, Sótony és Ikervár, Nagygeresd és Vasegerszeg között. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében 2-2, Fejér és Tolna megyében pedig 1-1 útszakaszon van érvényben teljes útzár.

Mint írták a délnyugati megyékben éjfélig 20-30 milliméternyi csapadék hullhat. A Nyugat-Dunántúlon havazás is valószínű, ám a lehulló hó síkvidéken a talajfelszínen csak átmenetileg maradhat meg – írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 4, keleten 11 fok körül alakul.

Forrás: met.hu.

Címkék: esőp, várható, elsőfokú, újabb, víz, kis szines