A biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében indít kampányt a Városháza és a rendőrség. Oktató kisfilmek, szórólapok és újságcikkek segítségével tájékoztatják a közlekedőket a szabályokról.

Kattintson az alábbi képre és nézze meg videónkat!

 

 

- Decemberben készültünk el a munkákkal és a jó idő beköszöntével most arra kell figyelnünk, hogy a kerékpárosok és az autósok biztonságosan tudják használni a kibővült biciklis hálózatot - mondta Kaposvár alpolgármestere kedden délelőtt a Kossuth Lajos utcában tartott helyszíni sajtótájékoztatón. Tóth István elmondta: oktató kisfilm-sorozatot vetít a Kapos Televízió, cikksorozat tájékoztat Kapos Extrában és tesztjáték indul a kaposvarmost.hu-n.

A kampányba a rendőrség is bekapcsolódik. Orbán Zoltán rendőr főtörzszászlós arról tájékoztatott: még mindig sok a kerékpáros baleset az utakon. Ezért kiemelten ellenőrzik majd a közlekedőket. A szabálytalankodó biciklisek ezentúl már számíthatnak szankciókra - tette hozzá - de nem a büntetés lesz az elsődleges cél, hanem a közlekedők biztonságának megőrzése.

A kaposvári kerékpáros közlekedési hálózat hét kilométerrel bővült, ennek eredményeképpen mind kelet-nyugati, mind pedig észak-déli irányban át lehet kelni a városon. A biciklisek észrevételei alapján az esetleges hibákat folyamatosan javítja a kivitelező. Az útvonal kialakítására - melynek tervezésében részt vett több kaposvári kerékpárosokat tömörítő civil egyesület is - összesen 58 millió forint állt rendelkezésre. A projektet az Európai Unió 85 százalékban támogatta.

Kaposvár Megyei Jogú Város a DDOP-5.1.1-11-2011-0002 azonosító számú Kaposvár kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése című projektjének keretében, uniós támogatással valósította meg a fejlesztést.

Címkék: város, projekt, bicikli, kerékpár, kis szines, kaposvár