A baráti társaság úgy döntött - a nagy hidegre való tekintettel- szervez egy jótékonysági akciót csütörtökön, Siófok belvárosában. A huszonévesekből álló csapat egy bográcsra való meleg ételt főz meg a Fő utcánvalamint ruhákat gyűjtöttek és szendvicseket készítenek a siófoki hajléktalanoknak illetve rászoruló családoknak.

Kezdeményezésük teljesen egyéni, sem vallási, sem egyéb jótékonysági közösséghez, szervezethez nem kötődik. A bográcsban készülő étel és a szendvicsek hozzávalóit saját pénzükből adták össze. Van, aki az Erzsébet utalványait ajánlotta fel, de akad olyan fiatal is, aki soproni tanulmányait ugyan nem tudja félbeszakítani, ezért a vonatjegye árát elküldte barátainak, hogy a pénzt a jó ügybe fektethessék.

A főzés délután három óra környékén kezdődött és nemsokkal később már oszthatták is a meleg vacsorát a hideg utcán. Hogy a jó szívvel készülő étel el is fogyjon, a fiatalok nem bízták a véletlenre, ezért nemcsak az utcákról már ismert hajléktalanoknak szóltak a lehetőségről, hanem a városban dolgozó Karitász csoportot, a Ferences rendi szegénygondozó nővéreket és a Máltai Szeretetszolgálatot is értesítették a lehetőségről.


Címkék: segítő, baráti, kör, főzés, segítség, Siófok, kis szines