Hideg, többfelé fagyos reggelre virradtunk, ráadásul a csapadéknak sincs vége: a Nyugat-Dunántúlon (Pápa-Zalaegerszeg-Sümeg térségében) is havazott, a Tatabánya-Balatonszárszó-Böhönye vonalon pedig havaseső esett, míg másutt az eső volt jellemző.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint: vasárnap napközben a Dunántúlon az eső, havas eső mellett nyugaton és a magasabban fekvő területeken havazás is várható, de felszínen megmaradó hó inkább csak a hegyekben lehet. A nap folyamán több helyen várhatóan megszűnik a csapadék, de az esti, késő esti óráktól délnyugat felől újabb kiterjedt csapadékzóna érkezik.

A Dunántúl nyugati felén a lehulló hó várhatóan több helyen meg is marad majd. Hétfőre virradóra több centiméter hó is hullhat.

A Dunántúlon és a Duna vonalában, a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több helyen várhatók viharos, az óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó széllökések.

A folytatásban hétfőn tovább folytatódik a borult, csapadékos idő, elsősorban a Dunántúlon havaseső, helyenként hó is előfordulhat, máshol inkább eső várható. Helyenként élénk lesz a szél, a hideg reggelt követően nappal mindössze 2-7°C várható.

Kedden megszűnik a csapadék, többfelé felszakadozik a felhőzet. Az Alföldön még élénk lesz a légmozgás. Hajnalban helyenként köd képződhet, illetve a Dunántúlon fagypont alá csökken a hőmérséklet. Nappal mindössze 2-7°C várható.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős lesz az ég, csütörtök reggel délnyugaton várható csapadék. Helyenként megélénkül a szél, azonban napközben már néhány fokkal melegebb lesz, csütörtökön már 8-13°C-ra számíthatunk.

(MTI, Időkép)

Címkék: fonyód, , szél, lehűlés, vihar, balaton, kis szines