Szombaton délelőtt a napsütésé lesz a főszerep. Napközben már jóval kevesebb helyen, elsősorban északkeleten, estétől pedig északnyugaton lehetnek további zivatarok, záporok, máshol csak kevés felhő lesz az égen. A Nyugat-Dunántúlon megélénkül a déli szél, 29-34°C-os kánikulára készülhetünk.

A Balaton jelenleg másodfokú riasztás van érvényben. Az UV-B sugárzás elérheti a 7,3-as erősségű szintet. 17 perc alatt leéghetünk, ezért a szabadban tartózkodók keressék az árnyékos helyeket.

Vasárnap másodfokú riasztást adtak ki Somogy megyére a várható heves záporok, zivatarok miatt, és elsőfokú riasztást a helyenként előforduló felhőszakadások miatt. Továbbra is elsőfokú hőségriadó van a megyében.

Vasárnap a közeledő hidegfront előterében ismét többfelé - északkeleten, keleten, majd a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is - számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Északnyugaton kevéssel 30°C alatt, délkeleten helyenként 35°C közelében alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn a hidegfront átvonul, néhány fokkal gyengül a nappali felmelegedés. Záporok, keleten zivatarok még kialakulhatnak, főként a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél.

Címkék: nap, nyár, kánikula, hőség, zivatar, kis szines