- Ma a Balatonnál a turisták 75 százaléka belföldi, jellemzően a hétvégére koncentrálódik a forgalom, rövidebbek a tartózkodások is, inkább az aktív kikapcsolódást keresik a turisták - mondja a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület vezetője, Hoffmann Henrik.


A tavalyi év május-júniusához képest csaknem 5 százalékkal több vendég fordult meg idén a Balatonnál. A vendéglátósok szerint aki teheti, utalvánnyal fizet.


A KISOSZ ügyvezető társelnöke, Kertész Rezső szerint elég kevés pénzzel érkeznek a belföldi turisták és kevés időt töltenek itt. Ezért nyújtottak egy olyan segítséget nekik, hogy szélesebb körben lehessen a Szép-kártyát elfogadni. A Széchenyi pihenő kártya elfogadó helyek száma 900 a dél-balatoni településeken.


Az egyik siófoki bulikomplexum 8 másik vendéglátóhellyel kedvezményes karszalagot bocsátott ki, amellyel kedvezményeket kaphatnak a turisták egész nyáron.

- Ötven százalékkal lehet igénybe venni ételt, italokat, fagyikupont illetve ingyenes belépést biztosítunk szórakozóhelyekre. Illetve az Arany-és Ezüstpart között ingyenesen buszokkal oldjuk meg az emberek szállítását, biztonságosan tudnak utazni - mondja a Siofoknights Projekt ötletgazdája, Barna Katalin.


Kiemelt figyelmet szánnak a biztonságra is, ebben segít a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ.
- Elsősorban a turisták, a helyi lakosság védelmére jött létre. Alapvetően az Eötvös Lóránd iskola rendőrtagozatára épül, de vannak benne nyugdíjasok, hivatásos rendőrök - mondja a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ vezetője, Molnár Zsolt.


Hogy a következő napok időjárása kedvez-e a balatoni főszezonnak, azt időjárás-jelentésükből megtudhatják.

Címkék: vendégcsalogató, akciókkal, fürdő, siófok, balaton, kis szines