Aki azonban drágának találja a vízi elfoglaltságot választhatja gyermekének a 15ezer forintos képzőművészeti, vagy akár az ingyenes toponári nyári napközis tábort is.

A vitorlázás alapjait is megtanulhatják a gyerekek az egyik nyári táborban. Egy hét, bentlakással csaknem 70 ezer forint. A tehetősebbek gyakran választják ezt a nyári elfoglaltságot.

Az elsődleges szempont a gyerekekkel megszerettetni a vitorlázást, mint sportágat - mondta a Karsai Vitorlás Iskola ügyvezetője, Karsai Gábor.

Egy másik táborban a táncosoké a főszerep, ide általában a képzett gyerekek érkeznek. A szülők azonban más elfoglaltságot is választhatnak gyermekeiknek a nyári szünetre.

- Az egyik a hagyományosan kaposfüredi művelődési házban tartandó képzőművészeti tábor, Mester Béla vezetésével, illetve lesz június 27-ével egy 4 napos foglalkoztató kisgyerekeknek - mondta az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója, Horváth Gáborné.

A kaposfüredi alkotótábor 15 ezer forint kiadást jelent a szülőknek.

A legnépszerűbb Kaposváron még mindig a toponári nyári napközi. Ide nagy a túljelentkezés. Az intézményben 5 héten keresztül reggel 7-től délután ötig ingyenes foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek.

Június 25-től fog tartani július 27-ig, most zajlanak a felmérések, a jelentkezések határideje épp a mai nap járt le. Kb 100-150 gyerekre számítunk. Az előző évekhez hasonlóan készülünk, hogy a gyermekek mindennapjait színesebbé tudjuk tenni - mondta Toponári Tagiskola igazgatója, Kromjákné Hilt Angéla.

Címkék: vitorla, nyári, kis szines, tánc, tábor, Somogy, kaposvár