Az ünnepi megemlékezésre a tűzoltószertár előtti téren felsorakozott önkénteseket, a település lakosait és a meghívott vendégeket Tóth Árpád polgármester köszöntötte, majd Farkas Lászlóval a megyei tűzoltószövetség elnökével közösen a mikei tűzoltó-egyesület tagjainak szolgálati elismeréseket adtak át.

Haász Lőrinc tűzoltóparancsnoknak 47 éves munkájáért, Fürst Gyula, Toldi György, Kövesi János, Molnár Béla önkéntes tűzoltóknak 40 éves, Kövesi Józsefnek 25 éves, Nagy Attilának és Orosz Gábornak 10 éves tűzoltó szolgálatáért.

A tűzoltószertár előtti téren – közakadozásból - felállított Szent Flórián szobor felavatására is az ünnepség során került sor. A szobor megáldását követően dr. Horváth Jenő tű. ezds. megyei katasztrófavédelmi igazgató, Farkas László a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke, Tóth Árpád Mike község polgármestere és Haász Lőrinc a tűzoltó-egyesület parancsnoka valamint Harald Bloching, a németországi Instetten testvértelepülés tűzoltói nevében koszorút helyeztek el a szobor talapzatán.

Az ünnepi program a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén működő önkéntes tűzoltó egyesületek versenyével folytatódott.

A versenyen az alábbi csapatok értek el helyezést, illetve szerepeltek eredményesen:

Gyermek fiú kategóriában:     Görgeteg ÖTE

Ifjúsági leány kategóriában:     Iharosberény ÖTE

Ifjúsági fiú kategóriában:     1. Görgeteg ÖTE
2. Iharosberény ÖTE

Felnőtt női kategóriában:    Iharosberény ÖTE

Felnőtt férfi kategóriában:    1. Berzence ÖTE
2. Segesd ÖTE
3. Görgeteg ÖTE
4. Lábod ÖTE
5. Mike ÖTE
6. Iharosberény ÖTE

A legjobb kismotorfecskendő-szerelésért 50 másodperces eredménnyel Berzence ÖTE vehetett át oklevelet.

A versenyen bemutató jelleggel részt vett Vése ÖTE egy gyermek leány és egy gyermek fiú rajjal.

Nézze meg galériánkat:


120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület
120 éves a mikei önkéntes tűzoltó egyesület
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: mike, jubileum, önkéntes, verseny, tűzoltó, kis szines