A karácsony az egyik legkedvesebb ünnepsorozat az évben. A hagyomány is megkívánja és utánozhatatlan hangulatot is ad a gyertya, az adventi koszorú, a kivilágított karácsonyfa. Sajnos nem mindenki számára végződik a karácsony veszély és kár nélkül.

Az ünnepek alatt leggyakrabban az őrizetlenül hagyott adventi koszorúk, és a világító fénysorok okoznak tűzesetet. Fontos, hogy ellenőrzött állapotú és megbízható minőségű égőket használjanak. A vízbe állított, gondosan rögzített karácsonyfa, a szülői felügyelettel használt gyertya és csillagszóró segít megelőzni a tragédiákat.

Kivilágított karácsonyfa, vagy legalább egy gyertya nélkül kevesen tudják elképzelni a karácsonyt. A gyerekek imádják a csillagszórót, a gyertyalángot, ami csodás hangulatot, ünnepi pillanatokat varázsol az otthonokba. A kicsiny szikrák és lángok azonban életveszélyes és nehezen megfékezhető tűzzé nőhetnek pár másodperc alatt. Fontos az elővigyázatosság, a gondos odafigyelés, hogy az ünnep valóban örömteli legyen, és ne történjen tűzeset!

Címkék: izzósor, tűzesetek, elővigyázatosság, karácsony, gyertya, kis szines