Az átadási és újraszentelési ünnepségen többen is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a stációkat is rendbe hozzák.    

Egy évvel ezelőtt takarította ki a Toponárt Szépítők Egyesülete a Kálvária Dombot. Bokrot írtottak, gazoltak és elhatározták gyűjtést szerveznek a Kápolna felújításárért. A kezdemémyezéshez többen csatlakoztak. A megszépült kápolnát tegnap adták át ünnepélyes keretek között.

Sokan tettek azért, hgy ma megszépülve láthassuk a kapolnát. Egy példaértékű összefogás valósult meg, emelte ki a polgármseter. A kápolna felújítása 1,5 millió forintba került.

"Ezt is közösen adtuk össze és ez az igazi értéke ennek a kápolnának. Az egyház, a polgármsteri hivatal és az itt élők. Civilek és vállalkozók közadakozásával készült el" - mondta a toponári részönkormányzat elnöke, Mihalecz András.

Kálvária


Az ünnepségen újraszentelték a kápolnát, amit még Festetics gróf építtetett, 1892-ben.  A templomhoz tartozott a kálvária kápolna. Húsvétkor, a keresztjáráskor használták, illeteve a mai napig kijönnek ide a hívek elmélkedni. Reményeik szerint most még többen jönnek majd - mondta a kaposvári főépítész, L. Balogh Krisztina.

A kápolna felújítását örömmel fogadták a toponáriak. Büszkék erre az értékre.

A toponáriak azt tervezik, hogy a 14 stációt is felújítják. A polgármesteren és a részönkormányzat elnökén kívül már több vállalkozó és utca is jelentkezett, hogy egy egy felújításának költségeit átvállalják. A hívek azt reméik, jövő ilyenkor ezek átadását ünnepelhetik.

Címkék: Felújítás, egyesület, kálvária, Toponár, templom, kis szines