A címet azok a személyek és közösségek kaphatják meg, akik munka- és lakóközösségük környezetét kiemelten igényes, gondozott állapotban tartják, hozzájárulva ezzel városunk arculatához.

2011-ben összesen 31 pályázat érkezett: 3 társasház, 3 intézmény, 1 cég és 24 magánszemély részéről. A beérkezett pályázatokat szakértői zsűri - a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki Bizottság tagjai valamint a Városgondnokság munkatársai – bírálta. Külön értékelték az ablakokat és az erkélyeket.  

A „Virágos ház” díj erkölcsi elismerés, a díjazott falra rögzíthető kerámiatáblát és oklevelet kap. A legszebb erkélyeket és ablakokat gondozó lakók és közösségek pedig 5.000 Ft értékű vásárlási utalványban részesülnek.

viragos_haz

(A kép illusztráció)

A bíráló tagok és a Kaposvári Városszépítő Egyesület évek óta figyelemmel követik azt is, hogy mely ingatlantulajdonos érdemli ki a „Virágos Kaposvárért” díjat. Erre a címre pályázni nem lehet, csak a bizottság tehet javaslatot. Idén a Kaposvölgyi Vízitársulatra esett a választás. A cég Kanizsai utcai telephelye a végzett munkáik jellegétől (mélyépítés, amely jelentős porral-sárral jár) függetlenül folyamatosan és példaértékűen tiszta, rendezett. A kicsi és kedvezőtlen adottságú zöldterületet ötletesen kihasználva oldották meg az irodaépület melletti támfal növényesítését talajtakarókkal, évelőkkel és sok virággal.

„Virágos ház” díjat kapott:
Festetics Karolina Központi Óvoda Temesvár Utcai Tagóvodája
Szigetvári Utcai Idősek Klubja
Szekeresné Bognár Erzsébet
Makay Bertalan
Kiss József
Molnárné Szatmári Julianna
Szijártó Csilla
Hegedűs Péterné
Duduka Attila
Dr. Bálizs Ernőné

„Virágos erkély” díjat kapott:
Bosznayné Szennai Szilvia
Dr. Tamás Viktorné
Németh Istvánné
Koncsik Józsefné
Németh Lajosné  
Bíró Antalné
Balogh István

„Virágos ablak” díjat kapott:
Somssich P. Utcai Bölcsőde.
Nagy József
Kordé Jánosné – Baranyó István
Gombos Gusztáv
Ábrók Józsefné
Perák Józsefné
Pincz Mária.
Szecsődi Ferenc
Török Józsefné

Elismerő oklevelet kapott:
Szabóné Györkös Mária
Asztalos Tibor
Kis-Bankné Kondákor Marianna
Gombos Gusztáv

Címkék: virágos ház, ház, virág, pályázat, verseny, kis szines, kaposvár