Kutya meleg volt ma. A négylábú kedvenceknek lógott a nyelvük. A kisállatkereskedés rágcsálóin is meglátszott a napok óta tartó hőség. Akadt az állatok között olyan is, aki hanyattfekve próbálta elviselni a hőséget. A kedvenceknél ilyenkor nagyon fontos a folyamatos vízpótlás.

A kutyáknál, kisállatoknál és a kerti tavaknál ügyelni kell, hogy árnyékot biztosítsunk az állatok számára - mondta a Leguán Kisállatkereskedés üzletvezetője, Gelencsér László.

Ha nincs hova bújni, akkor a legjobb megoldások egyike: a jó hideg fagylalt. Persze van árnyékos oldala is az utcának, annak volt ma nagy sikere. Sokan egyszerűen csak a hidegvizes mosakodást választották. Akadt, aki csak a karját öblített le az ivókútnál. Mások egyenesen fürdőmedencét csináltak a városi szökőkutak egyikéből. Az idősotthonokban kétszeresen is oda kellett figyelni a lakókra.

meleg ido


A függönyök elhúzása és a leengedett redőnyök mögé bújás mellett sok segítséget jelent a légkondícionáló. Ilyenkor a kánikulai napokon egyre többet vásárolnak az emberek. Azonban nem mindegy hogyan használjuk azokat. Nem célszerű túl hidegre állítani a hűteni a szobát. A javaslat szerint a kinti hőmérsékletnél 10 fokkal alacsonyabbra érdemes állítani a berendezéseket.

Akinek se klímája, se árnyéka nem volt, nem sok jóra számíthatott. Déleután két órakor 43 fokot mutatott a zselici kerezsteződsében lévő hőmérő. Ezekben a napokban évszázados melegrekordok dőlnek meg.

A kültéri hőmérők természetesen néhány fokot csalnak az aszfaltból kisugárzott hő miatt. Ettől függetlenül a hivatalos adatok szerint ma Kaposváron 35 fok felett volt a hőmérséklet. A folytatásról rögtön hallhatnak időjárás-jelentésünkben.

Címkék: nyugdíjasok, meleg, klíma, kánikula, hőség, kis szines