Az idei négy napos fesztivál évről évre sikeresebb. A Sound nevét fémjelezte a fellépő világsztárok sokasága, melyet nem tört meg az idei hőségriadó sem. Minden koncertet megtartottak és a látogatottságot jellemzi, hogy már a nyitó napra huszonhétezren voltak kíváncsiak, valamint a vasárnapi záróbuli alkalmával kikerülhetett a teltház felirat a fesztivál kapujára. Zamárdiban, Siófokon és a környező falvakban teljesen megteltek a szálláshelyek, már jóval a fesztivál kezdete előtt. A magyar látogatók mellett egyre többen jöttek külföldről is, hogy a magyar tengeren töltsék el ezt a négy napot.


A Balaton Sound főszervezője, Loberwein Norbert elmondta: „A Heineken Balaton Sound ma már jóval több, mint egy a sok fesztivál közül. Öt év alatt Magyarország egyik legnagyobb vonzerővel bíró turisztikai eseményévé nőtte ki magát. Bár a Balaton önmagában is egyre vonzóbb célpont, nincs még egy olyan Balaton-parti esemény, amely idejére nemcsak a környező településeken, de az északi parton is megtelnek a szállások.”


A fiatalok mellett, Molnár Ágnes államtitkár és Bókai István, Balatonfüred polgármestere, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke is meglátogatta a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójának fővédnöksége alatt álló fesztivált.


A Balaton Sound főorvosa elmondta: a nagy tömeg és a kánikula ellenére, békésen, nyugodtan telt el a négy nap. Nem volt több dolguk mint az előző években. Valamint az alkoholos problémák megelőzésében, nagy segítséget jelentett a 18. életév betöltését igazoló karszalag.
A betervezett rekordkísérlet is sikerült. Mintegy 400 fesztiválozó alkotta meg szombaton Magyarország leghosszabb masszázs-láncát.

Címkék: Snoop Dogg, Lezárult, rekord, Balaton Sound, Zamárdi, kis szines