Fajtánkénti és az összesített legszebb címért versengtek az ebek. Nem is olyan egyszerű dolog eljutni a dobogóig. Nagyon sok munka van benne a kutyák, gazdáik és felkészítőik részéről.
Csiba Zsolt kutyakozmetikus azt mondja: gy-egy ilyen verseny előtt a kozmetika az legalább másfél, két órás mutatvány egy kutyáé. Tehát a teljes fürdetéstől a teljes kifújásig, tehát ezta szőrt nagy nyomású fújóval rendbe is kell tenni teljesen, tehát át kell fújni.

kutya


Miután a fodrásszal és a sminkkel elkészült a kutya, akkor lehet a bírák elé lépni. A zsűri tagjai a tartástól kezdve a mozgásig mindent ellenőriztek. A szigor ellenére sok jelentkező volt.
- 57 fajtát neveztek, zömében Magyarországról, de a környező országokból is, sőt Olaszországból is nevezetk egy dalmatát. Ez egy szépségverseny, tehát itt a kutyáknak a küllemét bírálják a bírói kollégiumnak a tagjai - mondja a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének kaposvári elnöke, Szmolka János.

kutya

A kaposvári vadászkutya kiállításra csaknem 300 tartó hozta el kutyáját.
Az ebtenyésztől országos elnöke, Korózs András szerint ideális megmérettetés most már kilencedik alkalommal itt Kaposváron a vadászkutya kiállítás. A nevezési létszámára, a nevezők összetételére való tekintettel az egész országot lassan megmozgatja.

kutya


A jól nevelt kutya, óvodába és iskolába is jár, ahol megtanulja a viselkedés alapjait. De itt is az a legfontosabb, hogy miképp nevelik otthon.

kutya

vadászkutya


Kocsis István kutyatulajdonos szerint általában a kutya a gazdájára szokott ütni. Tehát ha egy vehemens, tempeamentumos, üvöltöző gazdája van - ezt hívják egyébként tükörmódszernek, ebből alakult ki - akkor az a gazdájára fog hasonlítani.           
Úgy tűnik Kaposváron ismerik a nevelés fortélyait, hiszen több fajtagyőztes is lett a hétvégén. A legek legje versenyre 30-an neveztek, közülük 20-an kaposváriak. A díj végül a somogyi megyeszékhelyen maradt.

Nézze meg a helyszínen készült videót!

 

Címkék: ebtenyésztők, kutya, vadász, kiállítás, Kaposvár, kis szines