A táborlakóknak számos előadást tartanak majd, többek közt Somogy megye hadtörténetéről, a Kárpát-medence gazdasági önvédelmének esélyeiről a globalizáció ellenében, az önfenntartó települések megteremtésének kísérletéről és a helyi pénz intézményéről - a soproni kékfrank sikere tükrében.

A szervezők sikeres magyar vállalkozókat, sportembereket is meghívtak, Prukner László, Sisa Tibor, Mocsai Lajos, Kercsó Árpád és a többszörös olimpiai bajnok öttusázó Balczó András személyében. Az EMI-tábor látogatói ízelítőt kapnak Kassai Lajos és barátai lovasíjász-tudományából, sőt, a Nemzetközi Lovasíjász-találkozó kaposvári felvonulására a szervezők buszt indítanak a táborból a városközpontba.

Raffay Ernő történész Trianon és a szabadkőművesség összefüggéseit tárja fel a témában írott könyve kapcsán, de nem feledkeznek meg olyan Somogy megyei születésű neves alkotókról sem, mint jeles írónk, Somogyváry Gyula. Lesz baranta-bemutató és borkóstoló, esténként pedig a zenéé lesz a főszerep. Fellép többek között a P.Mobil, a Lord, a Zorall, a Beatrice, a Romantikus Erőszak, az Ismerős Arcok, a Hungarica, az RPG, Sárdy Barbara, a kaposvári Sustain és még sokan mások. A tábor látogatóit múzeumsátor, színházsátor, filmsátor, kézműves udvar és civil falu is várja. Mindemellett a táborlakók fürdőzhetnek a Deseda-tóban, sőt, még evezési lehetőség is gazdagítja a programot.

Címkék: Somogyváry Gyula, Raffay Ernő, Sárdy Barbara, tábor, Deseda, kis szines, Kaposvár