2011. május 4. szerda 8.10

Főként faeltávolításokhoz riasztottáka somogyi tűzoltókat a vihar után. A kidőlt fák a közlekedést akadályozták. Jelentős kárt azonban sehol sem okozott a vihar. Siófokon telefonvezetékeket szakított le a szél. A szolgáltatást szerdán állítják helyre. -tudta meg a Kapospont a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletéről.

2011. május 3. 13:02

A kora délutáni órákban lépett be az országba északnyugati határainknál az a markáns hidegfront, mely sokfelé vihart, jelentős záporokat, esetenként zivatart okozott.

2011. május 3. 16.00

A Balatont délután három óra körül érte el, Siófokon 80, Balatonmária-fürdőn 102 km/órás széllökéseket is mértek. A vihar elsősorban a tóparton okozott gondot és adott feladatot a tűzoltóknak. Leginkább fakidőlésekhez risaztották őket Balatonlelléről, Nagyatádról, Kaposvárról és Böhönyéről.

A megrongált fák a lakóépületeket és a közúti közlekedést is veszélyeztették. A front mögött az esti órákra hirtelen és jelentősen visszaesett a hőmérséklet, a déli órákban mért 20-22 fokról 8-9 fokra süllyedt. E hidegfront egyébként olyan erős, hogy vonulása közben Csehországban 500 méteres magasságban havazást eredményezett. Prágában kora délután mindössze plusz 2 fokot mértek.

A Balaton és a Velencei-tó térségében a délután folyamán másodfokú viharjelzést rendeltek el.

balatoni vihar


Az idokep.hu radarfelvételén a térképen kísérhetik figyelemmel, hogyan halad át a hidegfront a Dunántúlon, webkameráikon pedig látható, hogy délután öt órára az ország középső részét is elérte.

Címkék: Csehország, felhőszakadás, szélvihar, Balaton, időjárás, kis szines