- Hagyományteremtő céllal hirdettük meg az első szervezett várostakarítási napokat - hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester. - A két héttel ezelőtti városvédő futáson megmutattuk, hogy képesek vagyunk az összefogásra. Bízom abban, hogy az eredmény most is szembetűnő lesz. Arra kérjük a kaposváriakat, hogy tegyenek rendet a saját házuk előtt. Nyírják le a füvet, seperjék fel a járdát, a bolttulajdonosok pedig mossák le a kirakatot.

A programhoz előzetesen több mint négyezren csatlakoztak, ám remélhetően többen is kedvet éreznek majd hozzá.


Pénteken a kaposvári diákok takarítottak, az önkéntesség napján több mint kétezren vettek részt iskolájuk környékének rendbe tételében, a közparkok, a játszóterek és a városliget megtisztításában.

Erre a napra számos önkéntes felajánlás is érkezett: a közmunkások letakarították a főtéri szobrokat, a tűzoltók darus kocsikkal emelkedtek a magasba, ekként a közlekedési lámpákat tisztították meg. A város főépítészének csapata pedig a Kossuth téren és a Noszlopy utcában működő szökőkutakat varázsolta újjá.

Szombaton is minden kaposvárira számít a város. Aki nemcsak saját háza előtt akar rendet tenni, hanem a város már részein is, csatlakozhat az adott körzet önkormányzati képviselőjéhez. A résztvevőknek a városháza biztosít kesztyűt, zsákot, s a szükséges szerszámokat.


Találkozási pontok:


Heintz Tamás, 9.00: a Kaposfüredi iskola előtt, a Kaposfüredi út és az Orgona utca sarkánál;

Torma János, 9.00: a Toldi Abc előtt;

Mihalecz András, 10.00: a kisgáti játszótérnél;

Csató László, 9.00: a Toldi Abc előtt, 9:30: a Honvéd u. 13. előtt;

Szép Tamás, 9.00: a donneri körforgalomnál;

Borhi Zsombor, 9.00: a kaposszentjakabi művelődési ház előtt;

Csutor Ferenc, 9.00: a Zaranyi Abc előtt;

Oláh Lajosné, 10.00:  az Arany téren;

Dér Tamás, 09.00: a Zárda köz 4. előtt;

Czimmermanné Németh Andrea, 9:00: az Erdősor-Madár utca sarki CBA előtt;

10:00 : Töröcskén, a Közösségi Ház előtt;

Gelencsér Ferencné, 10.00: a Jutai úti közparkban; 14.00: a kecelhegyi bérlakások környékén

Giber Vilmos, 10.00 : a színházpark Anna utcai bejáratánál.

 

Ugyancsak szombaton szépülnek meg a helyi és helyközi buszpályaudvarok. A MÁV munkásai a nagyépületnél és az alsó vasúti átjárónál takarítanak majd. A vízművesek is rendbe teszik saját bázisukat. Az összeszedett és bezsákolt szemetet a KVG Zrt. szállítja el a nap végén.



Címkék: figyelemfelhívás, közérdekű, takarítás, húsvét, kis szines, kaposvár