Testnevelés tantárgypedagógia óra a gyógypedagógus hallgatóknak. Kátya gyerekkora óta logopédusnak készül. Ezért jött a Kaposvári Egyetemre.

A Kaposvári Egyetem logopédus hallgatója Tamaskovics-Molnár Kátya azt mondta: Gyakorlati képzésben részesülök, tehát rengeteg tapasztalattal fogunk innen kikerülni, mérvadó lesz a diplománk.

Ez is szempont egy egyetem választásakor.

A Kaposvári Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatója Szatlmajer Roland szerint: közrejátszik, hogy a kollégium mennyire felszerelt, milyen jó állapotban van az iskola és persze a szakmai szempontok. Megnézik, hogy a listán hogy szerepel az adott egyetem, és akkor aszerint választanak.

Márpedig a kaposvári jól szerepelt. Egy kutatás szerint a legjobb negyedik a pedagógiai karok rangsorában. Egyebek között vizsgálták a hallgatók és az oktatók szakmai felkészültségét, a tudományos tevékenységet és az elégedettségüket is. Az élen a Szegedi Tudományegyetem végzett. A képzeletbeli dobogó második és harmadik két fokára az ELTE tanító és a gyógypedagógiai kara állhatott fel. A kaposvári campus pedagógiai kara javított tavalyi helyezésén. Akkor ötödik volt a ranglistán.

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának dékánja Kovács Zoltán szerint: egy csattanós válasz azokra az állandó sirámokra, hogy nincs szükség pedagógusképzésre, be kell zárni, nem igaz, a Kaposvári Egyetemre és Pedagógia Karra is évről-évre nő a fölvett hallgatók létszáma.

Idén is 10%-kal többen jelentkeztek, mint tavaly. Most több mint 3000-en szeretnének itt továbbtanulni. A pedagógiai karon a gyógypedagógia és a kommunikáció a legnépszerűbb szak.

Címkék: pedagógia, képzés, tanár, egyetem, kis szines, kaposvár