Tükörbe nézünk, ha a kutyánkra tekintünk. A Tükör Módszer megmutatja, hogy milyen gazdák is vagyunk, és miben kell még fejlődnünk. Ebben segít Korom Gábor, aki 12 évesen nyitotta meg első kutyaiskoláját. 30 éve foglalkozik házikedvenceink tudatos feltérképezésével.

A Tükör Módszer alapítója Korom Gábor azt niylatkozta: Mi abban igyekszünk segíteni a gazdáknak, hogy családban tudjanak élni a kutyával, a kutya be tudjon illeszkedni, fel tudják állítani a kompetencia határokat, kellemesen és kényelmesen jól tudjanak élni, viszont ehhez szükséges a kutya ismerete, a kutyának az a falkalény minősége, amely ide érkezett az ember mellé.
A hároméves Tonik két éve jár a Camelot Kutyaiskolába. A házi kedvenc igazi labdazsonglőr. Gazdája Rita megtanította arra is, hogyan szlalomozzon lábai között. Hamarosan Tonik is járhat tükör iskolába a somogyi megyeszékhelyen.
A Camelot kutyaiskola kiképzésvezetője azt mondta: Nagyon szeretnénk csatlakozni ehhez a módszerhez, bízok benne, hogy el tudjuk sajátítani a módszer minden lényeges változatát.
Házi kedvencünk megtanítható arra is, hogy karácsonyfát díszítsen, lekapcsolja a villanyt, vagy napernyőt állítson. Ahogy ezen a videón is látják.
Gábor előadásában hangsúlyozta: a kutyákban rejlő képességeket, ösztönöket, energiákat meg kell tanulnia a gazdinak levezettetni.
Gábor szerint: A le nem vezetett energia olyan bever az immunrendszernek, amekkorát csak bír, a kutya gyönyörű szépen leépül tőle. Mit látunk? Emésztési probléma, szembetegség, bőrbetegségek. A módszer az eb és az ember közösen képez egy egységet.
Az esetek döntő többségében szinte kizárólag a gazda motivációján múlik a módszer sikeressége teszi hozzá Korom Gábor.

Címkék: camelot kutyaiskola, kutyaiskola, kuyta, házikedvenc, tökörmódszer, kis szines