A legkisebbek is kesztyűt húztak, hogy segítsenek szüleiknek kitisztítani a Deseda partját a toponári csónakkikötőnél. A szemétszedés egy-egy helyen artista mozdulatokat is megkívánt a résztvevőktől. Kukoricás dobozt és a sörös üveget is találtak.  Az egyik bokorból egy műanyag szék is előkerült.

A Deseda új haszonbérlője a Kaposvári Sporthorgász Egyesület tavasz végéig több szemétszedési akciót is tervez. Az egyesület egyik legfontosabb feladatának tekinti a tó megtisztítását, hogy a horgászok tiszta környezetben tudjanak hódolni a szenvedélyüknek. Az egyesület elnöke, Kozári Miklós azt mondja: hat hétvégén keresztül minden szombaton -esőnapokkal kiegészítve- tisztítják meg a szakaszokat.

 



A hétvégén a Deseda másik oldalán csaknem 50 motoros családjával ugyancsak azon igyekezett, hogy megtisztítsa a partot. A Sefag Zrt. erdészetpolitikai és ellenőrzési osztályvezetője, Merczel István azt mondja: igyekeznek a tó és az arborétum északi részén a kommunális hulladékot, építési hulladékot, valamint veszélyes hulladékot felszámolni. ezen kapcsolat keretében a motorsport egyesület rendezvényei kívánjuk támogatni viszonzásul. Májusban itt rendezik a kaposvári motorosok a nemzetközi kupát.

A Sebaq Enduro Sport Egyesület tagja, Sipos Zsolt azt mondja: Kaposváron nagyon régóta várják, hogy egy ilyen rendezvény létrejöhessen. Több mint 10 éve nem volt enduro esemény Kaposvár környékén.

Előtte azonban volt még tennivalójuk. Már az indulásnál egy rozsdás hűtőszekrényt találtak. Miután kiszedték, egy műanyag vödör is előkerült. A szemetet pedig nem mással mint quaddal szállították el a konténerekbe, amelyeket a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. biztosított. A hétvégén az akciók keretén belül csaknem 20 köbméter szemét gyűlt össze.





Címkék: szedés, , szemét, horgász, Deseda, kis szines