Kaposváron legtöbben az utazási költségtérítéssel, a családi pótlékkal és az ügyfélkapu nyitásával kapcsolatos kérdésekkel keresték fel a somogyi kormányablakot. A legnagyobb forgalom ebédidőben és négy óra után van. Ahogyan arról beszámoltunk: itt 29 ügykört lehet elintézni reggel 8-tól este 8-ig.  Sokan érkeznek nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekkel is, de azt még mindig a Kossuth Lajos utcában a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon lehet elintézni, hívta fel a figyelmet a megyei kormányhivatal.

A területi közigazgatásért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint a legtöbben általános kérdésekben kértek tájékoztatást. Sokan érdeklődtek konkrét hatósági ügyekben is, például az érintett hatóság elérhetőségeiről, vagy nyomtatványaik továbbítását kérték.

A legtöbb ügyintézés, csaknem félezer ügyfélkapu létesítésével kapcsolatban történt. Az eddigi tapasztalatok alapján valószínűnek látszik, hogy a legnagyobb érdeklődésre a pénzügyi támogatások igénylését lehetővé tevő ügykörök - gyes, gyed, anyasági támogatás - tartanak számot. Ezen felül fokozott volt az érdeklődés aktuális kormányzati intézkedésekkel, így például a nők 40 évnyi szolgálati idő utáni nyugdíjba vonulásával, a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos ügyekkel, valamint az adórendszerbeli változásokkal összefüggésben is.

Címkék: ügyfélkapu, kormányablak, ügyintézés, kis szines