nyugdíj

Tele van a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálata. Minden 10. érdeklődő a magán nyugdíjpénztári átlépés miatt érkezik. Vannak akik kiszámoltatták, hogy az államiból 28 ezer forint nyugdíjat kapnának. Ezért maradnak a magán rendszerben. Mások megszokásból. A nyugdíjbiztosító megbízott vezetője azt mondja: a 100 ezer körüli somogyi magánnyugdíjpénztár tagból máig 120 jelezte, marad a magánrendszerben.

- Főleg a fiatalabb korosztály a 70-es 80-as években születettek jönnek, döntő többségében és azzal határozott szándékkal, hogy ők nyilatkozatot tesznek. információt, felvilágosítást nem igen kérnek - tette hozzá Csapóné Dr. Tóth Margit a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság megbízott vezetője.

Az egyik nyugdíjszámításokkal is foglalkozó iroda igazgatója azt mondja: az extra jövedelműeknek éri csak meg a magánnyugdíjpénztár.

Gergye István a Globál Humán Center igazgatója elmondta: szakembereik a különböző hatóságokkal különböző hivatalos szervekkel ahogyan egyeztettek azt látni, hogy 20-25-30 éven belül aki nyugdíjba kíván menni, egyértelműen az állami nyugdíj lehet neki a perspektíva.

nyugdíj

Hozzátette: egy szaklap számítása szerint, ha egy most nettó 100 ezer forintot kereső ember 20 év múlva megy nyugdíjba és tartani szeretné akkor is a mostani életszínvonalát, addig évente több mint 1 millió forintot kellene megtakarítania. Azaz nagyjából 24 millió forintot. Sokan a magánmegtakarításuk reálhozama után is érdeklődnek. A pénztárak ezt most összesítik.

Dr. Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára azt gondolja, hogy ez a folyamat január 31-ig le fog zárulni. Február végéig kell dönteniük, hogy felveszik a pénzt, vagy az önkéntesbe utalják.

Címkék: magán, állami, pénztár, nyugdíj, kis szines