Vasárnap reggel sokfelé sűrű, zúzmarás ködfoltok nehezíthetik a közlekedést, melyek területén célszerű nagyobb figyelemmel autózni a lecsökkent látástávolság miatt. Vasárnap észak felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőtakaró és a Nap is többfelé előbukkanhat. Kisebb hószállingózás, gyenge havazás a délnyugati tájakon lehet. A légmozgás a Dunántúl északi részén időnként megélénkül, a gyengén szeles tájakon pedig tartósabban megmaradhatnak a ködfoltok. Enyhül az idő, -2 és +3°C várható.

Hétfőn reggel megélénkül a szél. -6 és -13°C közé hűl a levegő. Napközben változóan felhős idő várható, elszórtan kisebb hószállingózás is lehet, de napsütésre is számíthatunk. Néhol azonban tartósabban megmaradhat a köd, ott marad a lehangoló, szürke idő. Délután 0 és -5°C közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, mely miatt az érzékenyebbek erősödő görcsös és reumatikus panaszokat tapasztalhatnak, valamint fejfájás, migrén is jelentkezhet. A érkező enyhébb levegő miatt tompábakká, szétszórtabbá válhatunk. Bőrünk, nyálkahártyánk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról!

Címkék: hószállingózás, hideg, időjárás, kis szines