Ki ne vágyna a mínuszokból a nyárba. A Föld legnaposabb oldalán az Indiai -óceánon 800 kilométer hosszan húzódó korallzátony alkotja a Maldív-szigeteket. Fehér homok, pálmafák, egyedülálló búvárparadicsom. Egyre több somogyi fizet be ide. Többen pihennek az Indiai-Óceán gyöngyszemén, Srí Lankán is. De szívesen töltik a téli szabadságot Dubai-ban, és Indiában. Egyedülálló ez a vidék - mondja az egyik kaposvári utazási iroda ügyvezetője. Télen egyre népszerűbbek ezek az utak. Akik ezt meg tudják fizetni azokat a válság nem érintette. Már 400 ezerért elérhetőek ezek a helyek, de akad ennél jóval drágább útra is vevő.

- A Maldív- szigeteken vannak nagyon exkluzív szigetek, amiknek a részvételi díja is a legmagasabb. Fejenként kb: 2 millió forint körül alakul a részvételi díja de az átlagár 600 ezer körül vannak ezeken az úti célokon - tette hozzá Riplné Palkovics Tímea a Jetwing Travel irodavezetője.

A legtöbben azonban itthon szilvesztereznek. A kaposvári utazási irodák többségének kevés foglalása volt az ünnepekre.

- Idén nagyon kevés volt, inkább ajándékba adták az utazási utalványt vagy pár napos nyaralást - mondta el Bíró Ferencné a Dóm Tours irodavezetője.

A szakemberek azt mondják végletes az idei éve. Az utazók a nagyon olcsó vagy a nagyon drága nyaralásokat keresték. A repülőjegyekből azonban 15%-kal több fogyott. Főleg Londonba, Dublinba és az Egyesült Államokba repültek a somogyiak.

Címkék: tengerpart, utazás, szilveszter, kis szines