A SOMOGYÉRT Egyesület egyik kiemelkedő tevékenysége a civil szervezetek és a rászorulók segítése, támogatása. Az elmúlt 16 évben sokan részesültek különböző adományainból. 2009-ben 29 hátrányos helyzetű tehetséges diáknak adtak egy-egy számítógépet. Ez év novemberében német partner szervezeteiktől újabb használt, de korszerű számítógépeket kaptak. Ezeket szakemberekkel átvizsgáltatták, és 25 jól működő számítógépből, monitorból, billentyűzetből és egyéb kiegészítőből álló csomagot állítottak össze belőlük. Ajándékunkat advent idején juttatják el a testvéregyesületekhez vagy más civil szervezeti vezetők részére, melyekkel segíteni kívánják tevékenységüket.

A kedvezményezettek:

Bakonyi János - a Természetvédő Turisták Egyesület elnöke – személyes használatra

Verkman József – a Kadarkútért Egyesület elnöke – személyes használatra

Segesdi Nyugdíjas Egyesület részére, átvette Baranyai Lajosné elnök

Koppány-völgye kistérség nyugdíjasai részére, átvette Kreka Józsefné kistérségi elnök

Balatonboglári Nyugdíjas Klub részére, átvette Somogyi Istvánné elnök

Kaposvár-környéki II. sz. Nyugdíjas Szövetség részére, átvette Szabó Tiborné kistérségi elnök

Kaposmérői Ifjúsági Egyesület részére, átvette Szakácsné Baráth Andrea

Somogy Ifjúságáért Egyesület részére, átvette Udvaros Renáta elnök

Törökkoppányi Nyugdíjas Klub részére, átvette Milosovits Józsefné elnök

Segesdi hátrányos helyzetű család gyermekei részére - a korábbi adományból származó meghibásodott gép pótlására – átvette Baranyai Lajosné

Pénteken a SOMOGYÉRT Egyesület évzáró vacsoráján újabb 6 gép kerül átadásra civil szervezeti vezetők részére. Ezek a számítógépek Böhönyére, Darányba, Nagyszakácsiba, Simonfára, Siófokra, és Somogymeggyesre kerülnek. További öt gépet már eljutattunk használóikhoz. Buzsákra, Karádra, Kazsokba, Kisbárapátiba és a Koppányvölgyébe, négy gép gazdáját pedig később határozzák meg.

 

Címkék: Somogyért Egyesület, számítógép, adomány, kis szines