A felmérést a Reál-PR 93 Kft. készítette a Helyi Televíziók Országos Egyesületének a megbízásából. Az országos kutatás egyik helyszíne Kaposvár volt. A 600 fő megkérdezéséből kiderült: az országos hírekkel vetekszik a helyi információk iránti érdeklődés. Figyelemreméltó, hogy a kiemelkedő témák között harmadik az időjárás.

snapshot20101205180636.jpg

A helyi híreket mindenekelőtt a Kapos Tévéből szerzik az emberek. A tájékozódási források sorrendjében a városi hetilap, a megyei napilap, a helyi rádiók, végül a hírportálok következnek.

snapshot20101205180654.jpg

Piackutató szakemberek szerint más felmérések is azt bizonyítják, hogy a Kapos Televízió széles kört ér el híreivel. Fontos a jó pozíció.

- Ha egy helyi csatornának sikerül hiteles forrásként pozícionálnia magát a helyi lakosság körében, akkor úgy tekintenek rá, hogy onnan származnak megbízható információk, hírek, amelyeket mérvadónak tekintenek az adott település kistelepülés, térség, megye szempontjából - fogalmazott Polereczki Zsolt, a Kaposvári Egyetem tanársegédje.

snapshot20101205180742.jpg

A megkérdezettek több mint háromnegyede válaszolta azt, hogy legutóbb tegnap, vagy a napokban látta a Kapos Tévé műsorát.

A kaposváriak döntő többségének a véleménye szerint a tévé friss információkat nyújt, szeretik az emberek, korszerű, érdekes, tárgyilagos és pártatlan: 75 és 88 százalékuk válaszolta ezt.

snapshot20101205180834.jpg

A televízió vezetése szerint a változó fogyasztási szokásokhoz mindig alkalmazkodni kell.

- Nincs ennek semmi titka, csak az, hogy folyamatosan a nézőre kell figyelni. Állandó kapcsolatban kell lennie velük és azokkal a témákkal kell foglakozni, amik a nézőket érdeklik és azokat nagyon érdekesen kell megjeleníteni - közölte Katona József, a Kapos Televízió ügyvezető igazgatója.

snapshot20101205180754.jpg


A kutatásból az is kiderül: már a kaposváriak több mint harmada gyakran vagy ritkábban, de látogatja a tévé weboldalát, a KaposPont videós hírportált.

Címkék: Kapos TV, kis szines