A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának ügyeletese Tóth Norbert elmondta: 20 munkagéppel járták a megye útjait, reggel óta pedig nyolc munkagéppel dolgoznak a somogyi utakon. A kritikus útszakaszokat, így a Mesztegnyő, Szenyér, és  Bőszénfai emelkedőket már megtisztították. Tóth Norbert hozzátette: a mellékutakat is tisztítják, sózzák, hogy elkerüljék a lefagyásokat.

A KVG Zrt. munkatársai négy munkagéppel végzik a hóeltakarítást. Olvasóink jelezték, hogy a Táncsics és Zselici út sarkán késő este egy helyi járatos busz felszaladt a járdára.

Több kamion is elakadt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 116-os kilométernél, a Kőröshegyi völgyhídnál éjfélkor.  A siófoki tűzoltóság és a kaposvári KÖTÉL Egyesület  tagja éjféltől hajnali négyig kint voltak és segítettek a mentésnél. Szakács József, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a KaposPontnak elmondta: hajnalban fejezték be a mentést az érintett szakaszon. A havazás Somogy megye más útjain is gondokat okoz, több helyen vannak elakadások - tette hozzá Szakács József. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a jeges, csúszós útviszonyok miatt fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek.

Koncz András a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese portálunknak elmondta: hét gépjármű elakadásához és 11 fakidőléshez riasztották őket szombat reggelig.

Fonyódligeten egy személygépkocsi felborult, három személy könnyebben sérült a balesetben, őket kórházba szállították.

Olvasónk felvételét 20:32-kor küldte:

A péntek este hirtelen lehullott nagy mennyiságű hó szép látvány volt a parkokban, különösen a Berzsenyi parkban. Az autósok viszont kevésbé örültek a hónak az utakon.


A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!A havas képekért katt a galériára!
A havas képekért katt a galériára!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Köszönjük Juhász Éva olvasónk fotóit, amiket egy KaposPont-os mobiltartóval szeretnénk meghálálni neki. Továbbra is várjuk olvasóink képeit!

ho1

 

ho2

Címkék: havazás, Somogy, kis szines