Karácson Kaposvár

November 28-án, advent első vasárnapján - immáron az új sétálóutcák bevonásával - ismét ünnepi fénybe borul Kaposvár belvárosa.

- A kaposvári adventnek, az ünnepi hangulatnak már híre van a térségben. Sokan jönnek más településekről is, hiszen a belváros feldíszítése mellett olyan programokat kínál Kaposvár, amelyek igazi közösségi élményt nyújtanak a karácsonyt megelőző ünnepi időszakban - mondta az adventi eseményeket bemutató kedd délelőtti sajtótájékoztatón Jágerné Katona Zsuzsa, a Városháza kulturális referense.

Ünnepi hangulat

A szervezők idén is világi és egyházi zenei koncertekkel, vetélkedőkkel, bemutatókkal várják a város polgárait és vendégeit. November 28-tól december 21-ig csaknem 40 programot rendez a megyeszékhely. Az események fő helyszíne idén is a Kossuth tér lesz a Pajta színházzal, a jászollal, illetve a mindenki karácsonyfájával, de az ünnepi darabok eljutnak a templomok, sőt a nemrégiben megnyílt Szivárvány Kultúrpalota falai közé is.

- Az adventi időszakban évek óta a közös élmények, a családi programok színhelyévé válik Kaposvár belvárosa. Az a célunk, hogy az adventi programsorozat keretében a helyi értékekre alapozva mutassunk meg apró csodákat - fogalmazott Berlik Mária, az Együd Árpád Művelődési Központ programfelelőse.

A várakozás időszakában ezért kaposvári kórusok, általános iskolák is fellépnek, ugyanakkor neves színművészek és zenészek - köztük Szekeres Adrien, Sebestyén Márta - is Kaposvárra érkeznek. A programokról részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a www.egyud.somogy.hu oldalon.

Betlehem

Természetesen ezúttal is lesz lehetőség a vásárlásra, a karácsonyi vásár egészen december 23-ig nyitva lesz. A szabadtéri vendéglátás idén bővül, az előző évek kínálatát sikerült szélesíteni, így aki kürtős kalácsra, hurkára, kolbászra, pecsenyére, forralt borra vagy éppen teára vágyik, bizonyosan nem fog csalódni.

Kapcsolódó anyagok

Címkék: Pajza színház, advent, Kossuth tér, ünnep, kis szines