Balatonföldvár Város Önkormányzata a Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló "Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti Strandon" című projekten csaknem 31 millió forintot nyert. A beruházás támogatási intenzitása 50%, a fennmaradó összeget Balatonföldvár Város Önkormányzata, mint önerő biztosítja a pályázat megvalósításához. A beruházás összköltsége közel 62 millió forint.

A projekt megvalósítása 2010. tavaszán a szükséges előkészítési munkálatokat követően elkezdődött. A projekt második, egyben befejező ütemének megvalósítási határideje 2011. február 15. A projekt teljeskörű megvalósítása, ütemezés szerint 2011. május végére elkészül.

A beruházás megvalósítását követően a strand megnövekedett fenntartási feladatait Balatonföldvár Város Önkormányzat végzi. A fejlesztés megvalósítását követően 3 új - kiállítás animátor, sportanimátor, udvaros - munkavállalóval bővül a foglalkoztatottak száma, mellyel arányosan a szolgáltatások színvonalának emelkedése is biztosított.

Címkék: projekt, beruházás, Balatonföldvár, strand, kis szines