eu flag

A többségében gazdasági, politológiai, kommunikációs tanulmányokat folytató hallgatók az unió intézményeivel és döntéshozási mechanizmusával kapcsolatos ismereteikről adnak számot.

A Tárgyalási Szimulációs Társaság Közhasznú Egyesület célja a tárgyalási játékokkal az, hogy felkeltse a magyar fiatalok érdeklődését, informálja és bevonja őket Magyarország EU-tagságának folyamatos közéleti értelmezésébe. A résztvevők a versenyt megelőző két tréning és a folyamatos egyéni és csoportos felkészülés után a november 4-től 7-ig tartó kaposvári versenyen teszik próbára magukat.

A szakmai zsűri a kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak gyakorlati lehetőséget biztosít ismereteik hasznosítására. A verseny része egy brüsszeli tanulmányút, ahol a játékosok közelről ismerkedhetnek az unió intézményeivel és döntéshozási mechanizmusával.

A szimulációnak a magyar soros elnökség közeledtével nő az aktualitása – hangsúlyozták közleményükben a szervezők, egyúttal emlékeztettek arra, hogy az EU Negotiation Moot játékok eddig félezer hallgatót mozgattak meg Európában.

Címkék: Tárgyalási Szimulációs Társaság Közhasznú Egyesület, szimuláció, játék, kis szines