Dr. Neszményi Zsolt hivatalvezető a KaposPontnak elmondta: 106.600 forint gyűlt össze. A somogyi hivatalvezető levelet küldött a többi közigazgatási hivatala vezetőjének, melyben a segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet.  Ennek hatására a kormány által nyitott Magyar Kármentő Alap számlájára több mint 1,5 millió forintot fizettek be a gyűjtéshez csatlakozott 39 szervezet dolgozói.

 

A Somogy Megyei Hivatal közleménye:

Az október 4.-én bekövetkezett sajnálatos vörösiszap ömlés számos ember életét tette tönkre. Vagyonok, sok esetben életek munkája ment néhány pillanat alatt veszendőbe.

Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője az első híradások megjelenése után gyűjtést kezdeményezett a károsultak javára. A Somogy megyei szakigazgatási szervek vezetőin keresztül az ott dolgozó valamennyi kormánytisztviselőhöz, köztisztviselőhöz, közalkalmazotthoz, munkavállalóhoz eljutott a felhívás, amelyhez a regionális szervezetek munkavállalói is csatlakoztak.

A gyűjtéshez csatlakozott 39 szervezet dolgozóinak felajánlásai alapján a Kormány által nyitott, a Magyar Kármentő Alap 11794022-22222222 számú számlára több, mint 1,5 millió forint került befizetésre.

A Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal munkatársainak felajánlása 106.600.-Ft volt.

 

Címkék: Neszményi Zsolt, gyűjtés, kis szines