A csodás őszi napsütés és kellemes időjárás szép hétvégével kecsegtette a regattára érkező indulókat, ám a szél nem volt ennyire kegyes a lelkes csapathoz. Szombaton csupán a "B" pályán, - ahol az olimpiai osztályok, valamint a katamaránok és repülő hollandik képviselői versenyeztek - sikerült egyetlen futamot lebonyolítani, mialatt az ifjúsági versenyzők hosszas vízi halasztás során várakoztak a megfelelő fuvallatra.

Este ünnepélyes keretek között jutalmazták meg az éves ranglista legjobbjait, valamint különdíjban részesültek a nemzetközi versenyeken, világ - és Európa-bajnokságokon, valamint világkupa versenyeken 1-10.között végzett versenyzők.

Vasárnapra már a szél is megérkezett, s élénk nyugatias szélben, - aminek ereje késő délutánra sajnos jelentős mértékben megcsappant - három, illetve az optimisták számára kettő remek futamot sikerült lebonyolítani. Késő délután búcsúzott a népes versenyző tábor az idei szezontól a Dockyard kupa díjkiosztó ünnepségével, s a szürkület beálltával a Magyar Vitorlás Szövetség balatonfüredi telepe is kiürült, jelezve a versenyszezon idei lezárását.

Forrás: Porthole Portal

Címkék: vitorlásverseny, Balaton, kis szines