üzemlátogatás


A kereskedelmisek a vendéglátásról meséltek a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosoknak. Azt is megmutatták, hogyan készül a fagylalt. A pékségben minden olyan, mint egy otthoni konyhában, csak sokkal nagyobb. Voltak, akiknek rögtön megtetszett az itteni munka. Váradi Kornél azért szeretne szakmát és majd munkahelyet, hogy el tudja tartani magát.

A pedagógusok is olyan irányba terelik a gyerekeket, amivel több esélyük van az elhelyezkedésre. Kőrösiné Deák Gyöngyi, a kaposvári Pécsi Utcai Általános Tagiskola tanára elmondta: tájékoztatták a gyerekekt, melyek a hiányszakmák és voltak már a munkaügyi közontban is ott is kaptak megfelelő tájékoztatást a különböző szakmákról. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos lesz a jövőben, hogy ezek közül válasszanak - tette hozzá a pedagógus. Gábor régóta tudja: asztalos szeretne lenni, sokat dolgoztott otthon a műhelyben apukájával.

A duráczky-s gyerekek a nyomdában néztek ma körül. Bár a siketek nem dolgozhatnak balesetveszélyes gépek mellett, azért tetszett nekik a látogatás. A megyei foglalkoztatási paktumiroda a kaposvári és a kadarkúti kistérség 26 iskolájának szervez üzemlátogatásokat. Fehérvári-Vass Eszter, a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum Iroda tanácsadója elmondta: az a céljuk, hogy a szakmák becsületét visszaállítsák ezzel a programmal, és a gyerekeknek megpróbálják megmutatni, hogy a szakmákat is lehet választani, és azokkal is elérhetik céljaikat. Ebben a hónapban több mint ezer 7.-8. osztályos gyereknek 10 szakmát mutatnak be.

Címkék: megyei foglalkoztatási paktumiroda, szakma, vendéglátás, pedagógusok, Somogy, kis szines