zöld ovi


Dudaszó kísérte az ovisokat az udvarra, ahol előadhatták mennyi mindent tudnak a szüretről. Az ovisok műsora utána a nagyszülők is köszöntötték az unokákat. A legizgalmasabb programnak a szőlőcsipegetés bizonyult. A legtöbb szem ugyanis a gyermekek szájában landolt. A szőlőpréselésben és a mustkészítésben a nagyszülők segítettek. A kaposmérői ovisoknak minden évben rendeznek szüreti mulatságot. A hagyományok ápolásán kívül a környezettudatos nevelés is fő célkitűzése az ovinak.

Ropos Andrea a kaposmérői Bokréta tagintézmény vezetője elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy már kisgyermek korban ráirányítsák a gyermekek figyelmét a környezetvédelemre, annak óvására, arra, hogy felnőtt korukban tiszteljék majd a környezetet, azzal harmóniában tudjanak élni.

Az óvodában szelektíven gyűjtik a papírt, ökogazdaságot látogatnak és a Kapos-partot is gyakran tisztítják. Az ovisok nem mondhatják, hogy kifolyik a kezük alól a munka, ugyanis felnőttek módjára készítik a savanyúságot, befőtteket. A kóstoló után az óvoda apraja nagyja táncra perdült, az újabb somogyi zöld óvoda udvarán. Kaposváron a tánc helyett ecsetet ragadtak a pécsi utcai iskola tanárai, gyermekei és a szülők. Az intézmény minden osztálya egy-egy képet festett a betonkerítésre. Így csinosították és tették barátságosabbá az iskolát.

Címkék: szőlő, szüret, Kaposmérő, óvoda, kis szines