Délelőtt 10 körül érkezett szavazni Szita Károly. A Fidesz jelöltje egyedül volt voksolni. Kováts Imre független jelölt a családjával érkezett. Az MSZP polgármesterjelöltje dr. Lamperth Mónika férjével járt a szavazóhelyiségben. Reméli, hogy sokan voksolnak, legalább annyian, mint 4 éve.

Lamperth Mónika bizakodó volt az eredményeket tekintve. Úgy véli a Magyar Szocialista Párt jelöltjei mindent megtettek azért, hogy a jelöltek a programjukat bemutassák, hogy mi a szándékuk, és mit akarnak.

Délután háromig azonban 10%-kal kevesebben mentek el szavazni Kaposváron, mint 4 éve. Mindössze a választásra jogosultak alig több mint negyede. Somogyban, ahogy négy és nyolc éve, most is az országos átlag feletti volt a részvételi arány fél hatig. De kevesebben voksoltak, mint 4 éve.

A legtöbben Szegerdőn járultak az urnákhoz. Délután 3-kor már a lakók több mint kétharmada ikszelt. Böhönyén ugyanakkor alig 15%. A nagyobb városokban változatos képet mutatnak a három órás részvételi arányok.

Nagyatádon 4 polgármesterjelölt indult a választásokon. A somogyi városok között itt és Marcaliban voksoltak a legtöbben. Ormai István jelenlegi polgármester riválisa a Fideszes jelölt Kárpáti László.

Kárpáti László elmondta: kár lenne találgatásokba bocsátkozni.
- Mi elvégeztük a munkánkat az emberekkel megbeszéltük, hogy mit szeretnének. Amennyiben az emberek a változás mellett döntenek, mi azt végre fogjuk hajtani - tette hozzá.

A megyében nagyobb rendbontás nélkül zajlott a szavazás. Heresznyén egy férfi összetépte a szavazólapot, miközben a polgármestert szidalmazta.

A legtöbb polgármesterjelölt Rinyabesenyőn indult, 9-en. 32 településen pedig elég volt csupán egyetlen szavazat a polgármesterséghez.

A képviselőjelöltek száma háromszor több, mint amennyi hely van. Somogyban több mint 3100-an szeretnének bekerülni a képviselőtestületekbe.

Címkék: jelölt, Fidesz, polgármester, választás, Kaposvár, kis szines