2010-ben második alakalommal szerveződik a Critical Road Balaton. A 2004-ben elkészült Balatont körbeölelő kerékpárút minősége folyamatosan romlik. Sajnos nem csak az útburkolat van néhány helyen katasztrofális állapotban, hanem a tájékozódást segítendő útvonal kitáblázás is hagy némi kívánnivalót maga után. A demonstráció célja hogy jó minőségű, jó állapotú, karbantartott kerékpárúton bringázva gyönyörködhessenek a jövőben, a Balaton legszebb tájaiban.

2010 szeptember 25-én hat helyszínről indul kerékpártúra a Balaton partján a Balatont körülölelő bringaútért. Mutassák meg a bringások, hogy a bringakörútért tenni kell, hiszen csak biztonságos, jól kitáblázott, jó minőségű kerékpárúton élvezhetjük túráinkat.

Pontban 12:00-kor mindenki a feje fölé emeli a bringáját, amellyel a balatoni bringások egységességet mutatva követelik a döntéshozóktól a jól használható Balaton körüli kerékpárutat. A Critical Road Balaton a Balatonkerülő Teljesítménypróba hatodik túrája is egyben, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, valamint demonstráció a Balatoni Bringakörútért.

A túrázók hat helyszínről, vághatnak neki a 204 km-nek:
- Kristóf Motel és Camping, Balatonalmádi

- Strand-Holiday Kemping, Balatonakali

- Smiling House Balatongyörök

- Zala Kemping, Keszthely

- Nana Motel és Ifjúsági szállás, Balatonlelle

- Biker Beach Motel, Siófok(Széplak)

Kerüld meg a BALATON Keleti-medencéjét!

Innen indulnak a csoportok:
- Balatonalmádi, Véghely D. u. 8., Kristóf Motel és Kemping 11:00-kor;

- Veszprém

- Balatonfüred

- Zamárdi

- Szántódon valamelyik kompot el kell érni: 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00

Vagy kerüld meg a BALATON Nyugati-(kis)medencéjét

Erre a túrára innen indulnak a csoportok:
- Keszthely 11:00-kor;

- Balatonberény

- Balatonlelle, Honvéd u. 28., Nana Motel és Kemping 11:00-kor;

Badacsonyból 13:00-kor, 14:30-kor és 17:30-kor indul hajó Fonyódra.

A Keszthelyről indulók lendületes tekeréssel (20km/h átlag seb.) elérhetik a hajó indulását 13:00-kor. A többieknek marad a 14:30-as és a 17:30-as hajóút, addig is a badacsonyi borsoron vigasztalódhatnak.

12:00-kor harangszóra mindenki sorba áll és bringát emel, ott ahol van! A túrákon való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs.

(Forrás: balatonbringa.hu)

Címkék: bringa, kerékpár, túra, Balaton, kis szines