Augusztus végén a Budapest–Székesfehérvár vonal átépítése újabb szakaszhoz érkezett. Az építési munkák idején Martonvásár–Kápolnásnyék és Gárdony–Ódinnyés között csak egy vágányon közlekednek a vonatok és 2010. augusztus 30-tól október 16-ig a Budapest–Székesfehérvár vonalon közlekedő vonatok a közforgalmú menetrendben meghirdetettől eltérően módosított menetrend szerint közlekednek. A módosított menetrend miatt egyes csatlakozó vonatok menetrendje is változott.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon szeptember 14-23-ig néhány hajnali és éjszakai vonatmódosított menetrend szerint közlekedik, továbbá helyettük Dombóvár és Sásd között vonatpótló busz szállítja az utasokat.Továbbá a Dombóvár–Gyékényes vonalon, szeptember 13-18-ig, késő esténként és éjszakánként módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, továbbá Kaposvár és Jákó-Nagybajom között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Néhány vonat és a helyettük induló buszok  a megszokottól korábban közlekednek. A módosítások miatt Somogyszob és Nagyatád között is módosul a késő esti vonatok menetrendje.

Az építési munkák idején Martonvásár–Kápolnásnyék és Gárdony–Ódinnyés között csak egy vágányon közlekednek a vonatok, ezért 2010. augusztus 30-tól október 16-ig a Budapest–Székesfehérvár vonalon közlekedő vonatok a közforgalmú menetrendben meghirdetettől eltérően módosított menetrend szerint közlekednek. A módosított menetrend miatt egyes csatlakozó vonatok menetrendje is változott

A Kaposvár–Siófok vonalon július 13-tól további intézkedésig módosított menetrenddel közlekednek a vonatok, továbbá Kisbárapáti és Karád között vonatpótló buszok szállítják az utasokat a júniusi rendkívüli időjárás okozta pályahibák miatt. 2010. július 21-től módosított menetrend alapján, Andocs vasútállomás /Nagytoldipuszta/ kiszolgálása érdekében a vonatpótló autóbuszokhoz, illetve autóbuszoktól ingázó kisbusz közlekedik. A menetrendmódosításokról a MÁVDIREKT 06 40 49–49–49–es telefonszámán vagy a www.mav.hu weboldal Menetrend menüpontjában tájékozódjanak az utasok.

Címkék: változott, MÁV, menetrend, közlekedés, kis szines