somogyvár

Elhangzott az is: ismét lesz házi feladat és kiemelt helyet kapnak a tehetséggondozó és művészeti iskolák. Kívül, belül megújult iskolában kezdhetik a tanévet a somogyvári gyerekek. 170 millió forintot költöttek a felújításra. Egy kétéves, egymilliárd forintos fejlesztési programot fejeztek be. Móring József Attila Somogyvár polgármestere elmondta: Öreglak, Lengyeltóti és Somogyvár együttműködése kapcsán integrált intézmény jött létre, melynek fenntartója a Pogányvölgyi Kistérségi Társulás.

A megnyitón Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár arról beszélt: a tanévkezdéssel új történelmi korszak kezdődött. Hoffmann Rózsa elmondta: nem kell attól félni, hogy ismét olyan törvényt terjeszt be a kormány, hogy esetleg ne kelljen házi feladatot adni.

Nem kell attól félni, hogy a pedagógust, aki közfeladatot lát el, és az emberré nevelés nemes munkáját végzi, a szülők bántalmazhatják, sárba tiporhatják, gyalázhatják, mert a pedagógust értékes embernek tartja ismét az oktatás irányítás - tette hozzá az államtitkár. Kiemelte: megszüntetik az egyházi iskolák hátrányos helyzetét, az idegen nyelv, a sport, az énekóra és a művészeti iskolák pedig kiemelt szerepet kapnak.

Címkék: Hoffmann Rózsa, államtitkár, nevelés, Somogyvár, pedagógus, fejlesztés, iskola, kis szines