oktatas

Átadták kedden a kadarkúti iskolát. Az egy évig tartó felújítás nyomán több mint 4000 négyzetméternyi óvoda, iskola, kollégium újult meg. Ilyen korszerű tantermek várják holnaptól csaknem a 900 kadarkúti, hencsei, kőkúti, mikei és visnyei gyereket. A középiskolai kollégium is európai szintű lett. Az unió ezt 600 millió forinttal támogatta, az önkormányzat pedig csaknem 130 milliót tett hozzá hitelből.

Verkman József, Kadarkút polgármestere elmondta: ekkora beruházás Kadarkúton az utóbbi 100 évben nem volt, főleg nem iskolát építettek ekkorát. A polgármester szerint ez hosszú távon Kadarkút oktatásfejlesztését meghatározza. Az ünnepélyes átadón elhangzott: átalakítják az oktatási törvényt, és a nemzeti tantervet is átgondolja a kormány.

Bodó Márton, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának politikai tanácsadója elmondta: mindent ezek az alapdokumentumok szabnak majd meg az intézményeknek, ehhez fog kapcsolódni minden fejlesztés is. Az intézményfelújítások tehát folytatódnak. Szeptemberre Somogyban 11 oktatási komplexumot újítottak fel, csaknem 10 milliárd forint értékben.

Címkék: megújult, fejlesztés, iskola, Kadarkút, kis szines