A városrészben a hétvégén rendezték meg a már hagyományos káposztás ételek főzőversenyét.  

Jó volt a hangulat szombaton Kaposfüreden. A helyiek többsége az eső ellenére sem hagyná ki a káposztás napot. Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a főzőversenyt a településrész napján.

- Az identitás, az összetartozás, a káposztások, a fürediek, akkor ezt ünnepeljék méltóképpen, egyébként meg rendkívül egészséges növényről van szó - mondta dr. Heintz Tamás, a kaposfüredi részönkormányzat elnöke.

Sokan minden évben ugyanazzal a jól bevált recepttel jönnek.

- Én káposztás prószának nevezem, de egyébként tócsninak mondják. A nagymamám mindig prószának hívta - fogalmazott Specker Kálmán, a Kaposfüredi Sport és Kulturális Egyesület tagja.

16 csapat nevezett. Sorban rotyogtak a kondérban a finomságok. A zsűri jól járt a kóstolással.

Káposztás béles, káposztás tutyi, sokféle hússal összefőzőtt káposzta, csülkös-babos káposzta. Mire végigkóstoljuk addigra jóllakunk - mondta Ojtó Lajos a zsűri elnöke. Senki nem mehetett haza üres hassal.

Címkék: kis szines