„ A versenyzést három fontos részre kell osztani. Az első a felkészülés, a második maga verseny, a harmadik pedig az, amikor átvesszük a dobogón a trófeákat! A három rész közül az első kettő a legfontosabb, míg a harmadik nem mindenkinek adatik meg. De éppen ettől verseny a verseny, és éppen ettől olyan különlegesek a sportesemények.”

Ez az idézet egy olimpiai ezüstérmes vitorlázótól származik, aki kiemelte egy interjúban, hogy talán az a legjobb, amikor a versenyzés záró momentuma a szereplésért járó díj átvétele. Nos, azoknak, akik részt vesznek a IV. UNIQA Balaton Regatta két záró futamán, bőven lesz lehetőségük ennek a felemelő pillanatnak az átélésére, ugyanis a szervezők számos különdíjjal kedveskednek a résztvevőknek. Az idei Nemzeti Regatta éppen az államalapítás ünnepén, tehát augusztus 20-án lesz Balatonlellén és azok a résztvevők, akik beneveznek a versenyre, a hagyományos díjakon felül még külön kategóriákban is érdekeltek lehetnek.

Ilyen például a II. Nemzeti Regatta Nagydíja, amelyet a verseny abszolút győztese vehet majd át. Nem csak a csapatnak lesz óriási büszkeség, hanem a kormányos szülőhelyének is, ugyanis az a város, illetve település lesz a II. Nemzeti Regatta Nagydíjának győztese, ahol az abszolútban győztes hajó kapitánya született. A Legtöbb hajót nevező település, A legtöbb hajót nevező kikötő legeredményesebb hajója, valamint, A legtöbb hajót nevező kikötő kikötőmestere is különdíjat vehet majd át, tehát érdemes lesz „harcba szállni” az augusztus 20-i versenyen. A szervezők a díjak mellett természetesen érdekes és színes programokkal várják a résztvevőket, érdeklődőket, és a hagyományoknak megfelelően egy gyönyörű tűzijátékkal, valamint egy fergeteges bulival zárul majd a nap. Fontos információ, hogy a a kb. 21 órakor kezdődő tűzijáték előtt, valamint után, 10 percen keresztül le lesz zárva a Balatoni Hajózási Zrt. balatonlellei kikötője, így a ki és a behajózásra ebben az időszakban nem lesz lehetőség.

A szervezők augusztus 21-én még az egy nappal korábbi programokat is igyekeznek majd felülmúlni, és mindez érvényes a partra és a vízre is. A július végén - a nagy vihar miatt – elhalasztott Autós Regatta pótlásán ugyanis a vízen két verseny is lesz egy nap alatt, hiszen a résztvevők először egy túraversenyen, majd a befutások után rögtön egy pályaversenyen is összemérhetik tudásukat. A fárasztó nap után pedig jöhet majd a jól megérdemelt pihenés és szórakozás, amelynek legfelemelőbb pillanata az egész idei versenysorozat összesített eredményhirdetése lesz.

(Forrás: regattaonline.hu)

Címkék: vitorlás verseny, Regatta, Balatonlelle, Balaton, kis szines