Nemcsak a látogatók, hanem a szakma jeles művelőinek körében is egyre népszerűbb a rendezvény, amit a szervezők szerint az is jól érzékeltet, hogy az idei, kilencedik kovácstalálkozóra 32 mesterember jelezte részvételét, szemben a korábbi évekkel, amikor 20-25-en érkeztek.

A mára országos ismertségre szert tett rendezvényhez az ötletet az adta, hogy a falu örökölt egy kovácsműhelyt, amely jó alkalmat kínált a mesterség bemutatására, a kovácstalálkozó pedig arra is, hogy a mesterek versengjenek egymással. Ez utóbbi korábban minden résztvevő esetén egy azonos tárgy elkészítését jelentette, az idén azonban ki-ki azt üti ki a vasból a rendelkezésre álló másfél óra alatt, amihez leginkább kedve van.

A korábban már kedvelt programok közül ezúttal sem marad el a párok "összekovácsolása", újdonság lesz azonban egy versennyel összekötött hagyományőrző tűzoltó-bemutató, de mese és zenés műsorok is szórakoztatják az érdeklődőket, ha már belefáradtak a tüzes mesterséget űzők üllőin ütemesen koppanó kalapácsok hangjának hallgatásába - írja az MTI.

Címkék: kovácstalálkozó, Vése, kis szines