Az idei évben 12. alkalommal került megválasztásra "Somogy Bora". Az a bor, amely kiemelt megyei eseményeken, nemzetközi és hazai kiállításokon, vásárokon, illetve magas rangú hazai és külföldi személyiségek ajándékaként méltóképpen reprezentálja megyénket. A borversenyt július 15-én Siófok-Törekiben rendezték.

loliense.jpg

A Konyári Pincészetből került ki idén Somogy Bora a lellei borász 2007-es Lolienséjét találták a legjobbnak. A legjobb bor kiválasztása egy öttagú szakmai zsűri értékelése alapján történt. A szakmai zsűri elnöke a Corvinus Egyetem Borászati Tanszékének vezetője, tagjai pedig a Dél-dunántúli régió és a Balaton régió egy-egy borvidékének elismert borászai voltak.

A szakmai zsűri mellett 14 fős társadalmi zsűri is végigkóstolta és értékelte a somogyi hegyközségekből származó, nagy számban nevezett bormintákat. A rendezvényt Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, a zsűrizésben pedig Sárdi Árpád, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett.

A somogyi borok egyre erősödő rangját bizonyítja, hogy az idén már negyedik éve a Dél-dunántúli Régió Bora címért rendezett versenyen minden évben somogyi bor is szerepel a győztesek között.

Címkék: Konyári Pincészet, Loliensse, Somogy Bora, Gelencsér Attila, Balatonlelle, Siófok, kis szines