Még nagyanyánk is ezt nyalta, vagy a csokit és a vaníliát. Ma már semmi sem szab határt a cukrászok fantáziájának. És hogy mitől ilyen ízletes ez a nyári nyalánkság?

- Ebben található a csoki, a karamell és tört mogyoró és egyéb ízesítő dolgok, de maga a túró adja meg az alapízesítést - mondta Páhoki Gyula cukrász-tulajdonos.

A divatos fagylaltok mellett még mindig kedvelt a hagyományosnak számító csokoládé, a vanília és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyümölcsfagyik.

Páhoki Gyula nem most kezdte a szakmát, 23 éve foglalkozik fagylaltkészítéssel. Olaszországi tanulmányútján sok érdekes receptet lesett el a szakemberektől. Van, ami elengedhetetlen a jeges finomsághoz. A jó minőségű tej, a cukor és a vaj -mondta ennek a kaposvári cukrászdának a tulajdonosa. Ezt 65 fokon felfőzik, majd lehűtik. Innen megy majd a fagyispultba, ahol mindössze 72 óráig tárolható. Náluk a hagyományos ízek a nyerők.

- A legkelendőbb fagylaltok a hagyományos fagylaltok, a citrom, eper, vanília, csokoládé, puncs. De mivel meleg van, nagyon szépen megy a meggy, málna és a sláger az alpesi karamell - mesélte Molnár Márta cukrászmester. Amely nem aromák, hanem olasz paszták hozzáadásával lesz ízletes.

- Így készül az alpesi karamell, háromféle karamell zamata van benne - mesélte Alcsics Géza cukrász.

A nagy melegben ebben a cukrásdában 5-600 gombóc fagyi is elfogy, aminek nagyon örülnek az esős szezonkezdet után.

Címkék: Molnár Márta, Páhoki Gyula, fagylalt, kis szines