Várható időjárás az ország területére csütörtök estig: Szerdán a Dunától keletre többnyire erősen felhős időre számíthatunk, ugyanakkor a Dél-Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt, amelyet lokálisan jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Nyugaton a többórás napsütés mellett a megnövekvő gomolyfelhőkből futó zápor előfordulhat. Éjszaka észak felől csökken a felhőzet, már csak keleten lehet csapadék. Csütörtökön sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. A sokfelé erős északnyugati szelet a Kisalföldön, a Nyírségben, valamint a Zemplén környékén viharos lökések kísérhetik, majd estére gyengül a légmozgás. Csütörtökön már csak időnként élénkül meg az északias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23, 27 fok között valószínű.

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű a hét további felében. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 11, 16, majd 15, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 25, 30, később 28, 33 fok között valószínű.

Szerdán északon helyenként 60 km/h körüli széllökések kísérhetik az északnyugati szelet. A déli, délutáni órákban délkeleten kialakulhat zivatar, amihez néhol jelentős mennyiségű (20-35 mm) csapadék társulhat. Csütörtökön veszélyes időjárási jelenség nem várható - tájékoztatott a MET.hu

Címkék: Időjárás, kis szines