A Magyar Közút regionális ügyeletén megtudtuk, hogy a reggeli hajnalban több helyen hóátfúá alakult ki Somogyban, ám ezeket a közút munkatársai a reggeli csúcsforgalomra megszüntették.

A főutak latyakosak, sónedvesek, helyenként hókásásak. A mellékutak letaposott havasak, latyakosak. A Dél-Dunántúlon nincs lezárt út, annál inkább Zala megye északi részén illetve Vas megyében. Ott összesen hét útszakaszt zárt le a Magyar Közút.

Somogyban is kialakulhat a nap folyamán szeles időjárás, ezért néhol hóátfúvásokra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken mintegy 5 centiméternyi hóra lehet számítani a régióban. Kaposvár környékén -2 és +2 Celsius fok között alakul a hőmérséklet.

Nagyatád, Csurgó és Barcs térségében az éjszakai havazás üzemkezdettől a helyközi autóbusz-közlekedésben komolyabb fennakadásokat nem okozott. A járatok 5– 15 perc késéssel közlekednek. Az útszakasz jegesedése miatt Felsőbogátpuszta és Somogybükkösd településekre nem tudnak beközlekedni a járatok.

Kaposvár térségében a bekötőutak állapota, takarítatlansága miatt az autóbuszok Kercseliget és Ecseny település érintése nélkül, átlagosan 5-10 perc késéssel közlekednek.

A Karádról 6.31 órakor induló Fonyódra közlekedő járat Berencsepusztánál egy keresztbe fordult kamion miatt elakadt.

Marcali térségében a somogyszentpáli bekötőút és a 68 sz. főközlekedési út Kéthely és Balatonújlak között csak egy nyomon járható. Az autóbuszok Horvátkút településre nem tudnak beközlekedni.

Öreglak belterületén a csúszós jeges út miatt egy autóbusz az árokba csúszott. A járművön utasok nem voltak, a műszaki mentés folyamatban van.

13:30-kor kaptuk a hírt:

A KAPOS VOLÁN Zrt. járatai minden településre eljutnak, azokra is, ahová reggel az útviszonyokból adódóan nem tudtak beközlekedni a járatok. Nincs elzárt település a megyében.  

Címkék: havazás, kis szines