Havzás

Reggelre leeshet a meteorológiai szolgálat által előrejelzett 25-35 centiméteres hó Somogyban. Csütörtökre vörös riasztást adott ki az OMSZ. A Magyar Közút regionális üghyeletén a Kapos.hu-nak elmondták szerda estig 10 centiméternyi hó esett Kaposvár környékén. A cég hókotrói folyamatosan róják az utakat. Elsősorban a főutakat takarítják, azután térnek át az alsóbbrendű utakra.

A Közút ügyeletese kiemelte, ha nem szükséges, senki se induljon útnak. Téli gumi nélkül semmiképp sem, de kitették a hólánc kötelező táblát a 67-es út simonfai, illetve antalszállási emelkedőjénél is.

Árokba csúszott a Kapos Volán Visnye és Kadarkút közti járata. A buszon senki nem utazott, és a sofőr sem sérült meg. A járművet a Kötél egyesület tagjai húzták vissza az útra.

Csütörtök kora délelőttig általában 10-25 cm friss hó várható a meteorológia szolgálat szerint. Helyenként azonban 25-35 cm is hullhat. Utóbbi mennyiség valószínűleg Somogyban. Csütörtök napközben és este további havazás várható (kb. 3-10 cm). A régió nyugati részén hófúvás is előfordulhat.

A Kaposvári Rendőrkapitányság illetékességi területén a szokásosnál kétszer annyi rendőr áll szolgálatban a rendkívüli időjárási körülmények miatt. A kapitányság azt kéri, hogy csak az keljen útra, akinek feltétlenül el kell indulnia. Ebben az esetben pedig vigyenek magukkal hóláncot, meleg italt és takarót. A gépkocsiban legyen elegendő mennyiségű benzin, hogy elakadás esetén fűteni tudjanak. Elakadás esetén hívhatják a Kaposvári Rendőrkapitányság ügyeletét a 82/502-700-as telefonszámon.

Címkék: havazás, közlekedés, kis szines